Твоят MONOYER абонамент

Как работи моят MONOYER абонамент?

Всеки нов клиент може да закупи 10-дневен тестов пакет, състоящ се от 20 бр. MONOYER еднодневни лещи.

Платеният абонамент (60 бр. лещи) ще започне 14 дни след поръчка на тестовия пакет. След това, в зависмост от избраната честота на доставка, ще бъдеш таксуван на всеки 4, 8 или 12 седмици, считано от датата на първото пълно плащане (при директно закупуване на пълен абонаментен пакет - 60 бр. лещи) или считано от 14-ия ден от датата на поръчка/плащане, в случай че е закупен Тестов пакет.

В случай че не си доволен от тестовия пакет, можеш да се откажеш от абонамента си като изпратиш мейл до hello@monoyer.com

Как мога да променя абонамента си?

Абонаментът може да бъде променян през личния профил, който създаваш при покупката. Чрез влизане в портала, можеш да променяш датата на доставка/плащане, да актуализираш диоптрите на своите контактни лещи, да променяш честотата на доставките, да актуализираш личните си данни и информацията за метода на плащане, както и да паузираш или откажеш абонамента си.

Промяна може да бъде направена и като изпратиш мейл с исканията си до hello@monoyer.com

Мога ли да се откажа от абонамента си?

Можеш да спреш своя MONOYER абонамент по всяко време. Това може да бъде направено чрез влизане в клиентския си профил или чрез изпращане на email до hello@monoyer.com

Ако в някой момент се окаже, че имаш налични прекалено много контактни лещи, не е задълително да отказваш абонамента си - можеш също така да промениш честотата на доставка, за да отговаря на реалните ти нужди.

Къде мога да видя с какъв диоптър трябва да са моите контактни лещи?

Първо, трябва да си посетил офталмолог, който да е извършил преглед на зрението ти и да ти е предоставил рецепта с данни за диоптрите за контактни лещи. Важно - стандартно, офталмолозите предоставят рецепта с данните за диоптри на очила. Тъй като контактните лещи се поставят върху самото око, обичайно има малка разлика между предписаната стойност за очила и необходимата стойност за контактни лещи. Ако не разполагаш с рецепта за контактни лещи, можеш да преобразуваш данните за очила, с които разполагаш, тук.

Рецептата ти би трябвало да изглежда сходно на представената по-долу.

Знак "-" (минус) означава, че имаш късогледство.

Знак "+" (плюс) означава, че имаш далекогледство.

Моля да провериш данните в рецептата внимателно, за да си сигурен, че поръчваш коректните диоптри контактни лещи за твоите очи.

При необходимост, можеш да се свържеш и с нас на email: hello@monoyer.com

Мога ли да използвам рецептата си за очила, за да поръчам контактни лещи?

За съжаление не, тъй като данните в тях са различни. Причината е, че очилата се поставят на разстояние от очите ти, докато контактните лещи са върху самото око.

Ако не разполагаш с рецепта за контактни лещи, препоръчваме да извършиш актуален преглед при офталмолог.

Рецептата ми съдържа данни за AX и/или CYL. Какво означава това?

Данни за AX и/или CYL в рецептата означава, че имаш астигматизъм и се нуждаеш от торични контактни лещи за корекция на астигматизъм.

За съжаление, MONOYER все още не предлага торични контактни лещи.

Какво се случва ако диоптрите на очите ми се променят?

Можеш да промениш данните за необходимите диоптри чрез влизане в клиентския портал на сайта ни или като изпратиш мейл на hello@monoyer.com, в който реферираш клиентския си номер и номера на абонамента си, както и упоменеш актуализираните диоптри. При следващата доставка, ще получиш контактни лещи с актуализираните диоптри.

Ами ако не нося контактни лещи всеки ден?

Можеш да промениш честотата на доставка чрез функционалностите в клиентския портал. MONOYER ти предлага три опции за доставка, между които можеш да избереш, в зависимост от това колко често носиш лещи:
• На всеки 4 седмици - за ежедневно ползване (това е стандартната опция),
• На всеки 8 седмици - ако носиш лещи през ден; или
• На всеки 12 седмици - ако носиш лещи само на конкретни събития.

Кога ще бъда таксуван за абонамента си?

Първото плащане на пълен абонамент ще бъде 14 дни след поръчка на тестовия пакет. След това, плащането ще се случва в зависимост от избраната честота на доставка - на всеки 4, 8 или 12 седмици, считано от датата на първото пълно плащане

Можеш да паузираш, промениш честотата на доставка или да спреш абонамента си чрез функционалностите в клиентския портал или чрез email на hello@monoyer.com.

Еднодневни контактни лещи MONOYER

Къде се произвеждат контактните лещи на MONOYER?

Контактните лещи на MONOYER Contacts се произвеждат от един от водещите прозиводители на контактни лещи в света. Контактните лещи са лицензирани за продажба в Европа, САЩ, Канада, Тайван, Япония, Китай, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия

Еднодневните контактни лещи MONOYER са напълно сертифицирани по ISO 1348, Japanese FMR, MDSAP, както и съответстват на системата за качество на САЩ US-FDA QSR.

Производителят на контактните лещи MONOYER разполага със собствен екип за развойна дейност, който постоянно работи върху подобряване на качеството на произвежданите продукти.

От какъв материал са направени еднодевните контактни лещи MONOYER?

Нашите контактни лещи са изработени от NVP - Siloxane macromer, представляващ разновидност на силикон-хидрогела, с водно съдържание от 47%. Еднодневните лещи MONOYER имат изключително висока пропускливост на кислород (120Dk/t) и позволяват на очите ти да дишат свободно. Това, от своя страна, редуцира значително рискът от дискомфорт при продължително носене.

Силикон-хидрогеловите лещи MONOYER са изключително меки и удобни. В сравнение с масовите хидрогелови и силикон-хидрогелови контактни лещи, MONOYER предоставя по-висок комфорт и позволява целодневна употреба, без дразнене и/или зачервяване.

Предлагате ли двуседмични или месечни контактни лещи?

Все още не, но планираме съвсем скоро да стартираме предлагането и на тези разновидности.

MONOYER Daily Contacts са предназначени за еднократна употреба. По този начин се постига максималното ниво на хигиена и удобство при използване на контактни лещи.

Контактните лещи MONOYER предоставят ли UV защита?

MONOYER Daily Contacts разполагат с Клас 1 UVA / UVB защита - най-високото ниво на защита, интегрирано в еднодневни контактни лещи.

Въпреки това, контактните лещи с UV защита не са заместител на UV-предпазващи очила. Ако прекарвате много време на открито, трябва да продължите да носите слънчевите си очила.

Контактните лещи MONOYER сертифицирани ли са от ЕС?

Да, нашите лещи разполагат със СЕ сертификат за съответствие. В допълнение, MONOYER лещите са сертифицирани и от САЩ, Канада, Тайван, Япония, Китай, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия.

Как да използваш своите MONOYER Daily Contacts

Имате ли някакви общи инструкции за употреба?

Да, инструкциите за употреба на MOONYER Daily Contacts са налични в инструкцията за употреба, която можеш да намериш както в кутийките от тестовия пакет, така и във всички останали, част от абонамента ти. Инструкциите са налични и онлайн, на този линк.

Как да разбера дали поставям контактните си лещи от правилната страна?

Постави контактната леща на върха на пръста си и погледни отстрани. Ако изглежда като буквата "U", значи е в правилната ориентация. За повече детайли, виж в инструкцията за употреба в кутийката.

Както с всички неща от живота, колкото повече носиш лещите, толкова по-лесно ще става да разбираш дали я поставяш правилно.

Могат ли контактните лещи да се заклещят зад окото ми?

Това е един от митовете за употребата на контактни лещи. Подобно нещо не е възможно, защото вътрешната страна на клепачите ти е свързана със задната част на очите ти, така че няма за какво да се притесняваш. Ако почувстваш, че лещата се размества или е попаднала под клепача, съветът ни е внимателно да повдигнеш клепача си нагоре (с чисти ръце!!!) и едновременно с това да погледнеш надолу. По този начин ще усетиш как лещата се връща на правилното място или просто ще изпадне от окото ти и ще можеш да поставиш нова.

Колко време мога да изпозлвам контактните си лещи?

MONOYER Daily Contacts са предназначени за еднодневна еднократна употреба. Моля, не забравяй да ги изхвърлиш след като ги премахнеш в края на деня.

Колко дълго мога да нося лещите през деня?

Препоръчваме ти да не носиш лещи повече от 8-10 часа на ден. Също така, бихме ти препоръчали да даваш почивка на очите си и да ги премахваш поне 2 часа преди да си легнеш.

Последно, но не и по-важност - нашите лещи не са предназначени за носене докато спиш, така че не забравяй да ги премахнеш преди сън.

Мога ли да използвам грим докато нося лещи?

Винаги слагай контактните си лещи преди да се гримираш. Задълително поставяй лещите в очите си с чисти ръце, за да не ги замърсиш с кремове, лосиони или други вещества, които биха причинили дразнене на очите.

Мога ли да плувам с контактни лещи?

Не, не е препоръчително да плуваш, нито да се къпеш с контактни лещи, тъй като можеш да ги замърсиш, което ще доведе до дискомфорт и/или зачервяване и раздразнение на очите.

Какво да направя ако усетя сухота в очите през деня?

MONOYER Daily Contacts са създадени, за да ти осигурят комфорт през целия ден. Все пак, в случай че случайно изпиташ сухота в очите, можеш да използваш овлажняващи капки за очи, съвместими с контактни лещи. Контактните лещи се нуждаят от добро естествено овлажняване на очите ти, за да бъдат носени безпроблемно.

Ако прекарваш дълго време навън, на слънце и вятър, може да се окаже, че очите ти не могат да се справят с овлажняването в такава среда.

Какво да направя ако усетя болка или раздразнение/възпаление при носене на контактни лещи?

Ако изпиташ необясним дискомфорт в очите, насълзяване, замъгляване на зрението или зачервяване на очите, веднага премахни контактните лещи и се консултурай със своя офталмолог, преди да подновиш използването им.

Доставка

Колко струва доставката на MONOYER Daily Contacts?

Ние от MONOYER не те таксуваме за доставка на лещите. Основната ни цел е да ти предоставим най-комфортните контактни лещи на оптимална цена.

Кого използвате за доставка на лещите?

Използваме локални куриерски компании. За всички поръчки изпращаме код за проследяване, за да можеш да проверяваш къде са твоите лещи и кога ще бъдат доставени.

Колко време отнема доставката?

Обичайно, доставката се извършва в рамките на 1-3 работни дни, в зависимост от това къде живееш. Всички направени поръчки се изпращат в рамките на един работен ден след регистрирането и плащането им.

Изпратихте ми код за проследяване, как да го използвам?

Можеш или директно да кликнеш на линка за проследяване в мейла, потвърждаващ изпращането на твоите лещи, или да копираш и поставиш кода за проследяване в модула за проследяване на съответната куриерска фирма.

Мога ли да върна поръчката си?

MONOYER приема връщане на поръчани и доставени продукти в рамките на 30 дни от датата на доставка.

Предвид че контактните лещи са медицински продукт, за съжаление не можем да приемем връщане и да възстановим платената сума, ако върнатите кутийки са с нарушена цялост или са отворени.

За да прочетеш повече за политиката ни за връщане на стоки, моля посети страницата ни "Политика за връщане".

Плащания и възстановяване на суми

Какви форми на плащане приемате?

За момента MONOYER приема единствено картови плащания (Visa, Mastercard, etc.)

Какво става в случай на неуспешно абонаментно плащане?

Ще получиш автоматизиран email от нас ако някое плащане не е успешно. Основните и най-чести причини за това са:
1. Картата за плащане е с изтекъл срок;
2. В картата не са налични достатъчно средства за извършване на плащането;
3. Картата е била блокирана;

Нашата система за абонаментни ще опита да извърши плащането отново след три дни, а ако и тогава е неуспешно - още веднъж три дни след последния опит.

През това време ние ще направим всичко възможно, за да се свържем с теб по телефона или по email, за да ти помогнем в разрешаването на казуса. Не бихме искали да останеш без контактни лещи.

Как ще получа възстановяване на платени суми, ако върна поръчката си?

Ако поръчката ти отговаря на изискванията за възстановяване (т.е. върната е в срок 30 дни от доставката и е с ненарушена цялост), ще възстановим платените суми директно по картата, използвана за първоначално плащане.

Ако се нуждаеш от допълнителна помощ, свържи се с нас чрез формата по-долу: